petekbatumakgün
DR. PETEK BATUM AKGÜN
Dr. Klinik Psikolog – ISST Onaylı İleri Düzey Şema Terapisti

 

Koç Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü (Lisans)

Koç Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gelişim Psikolojisi (Yüksek Lisans)

Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klinik Psikoloji (Yüksek Lisans)

Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klinik Psikoloji (Doktora)

Uzmanlık Alanı: Bireysel(Yetişkin), Şema Terapi

Terapi Yaklaşımları:  Şema Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi

Klinik Psikolog Dr. Petek Batum Akgün lisans eğitimini 2003 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini 2005 yılında aynı üniversitenin Gelişim Psikolojisi bölümünden almıştır. Klinik psikolojiye olan ilgisi doğrultusunda Hacettepe Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında ikinci yüksek lisans derecesini 2007 yılında tamamlamış ve ardından aynı üniversitede Klinik Psikoloji Doktora Programı’na devam etmiştir. 2012 yılında “Obsesif Kompulsif Belirtilerin Yordanmasında Algılanan Ebeveynlik Biçimleri, Üstbilişsel İnançlar, Obsesif İnançlar ve Düşünce Kontrol Yöntemlerinin Rolü: Üstbilişsel Model Çerçevesinde Bir İnceleme” başlıklı tez çalışmasını tamamlayarak klinik psikolojide doktor ünvanı almıştır.

Koç Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Psikoloji Bölümleri’nde Dr. öğretim görevlisi olarak psikoloji dersleri vermiştir. 2010-2020 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Psikoterapi ve Psikolojik Hizmetler Birimi’nde, eş zamanlı olarak bazı özel merkezlerde, 2019-2021 arasında ise Korto Psikoloji bünyesinde klinik psikolog olarak çalışmıştır.

Dr. Christine A. Padesky ve Dr. David A. Clark tarafından verilen Bilişsel Davranışçı Terapi alanında pek çok mesleki eğitime katılmış, EMDR 1. ve 2. düzey eğitimlerini tamamlamıştır. Uluslararası Şema Terapi Derneği (International Society for Schema Therapy, ISST) tarafından verilen temel eğitim sonrasında standart ve ileri düzey aşamalar için gerekli olan süpervizyon çalışmalarını tamamlamıştır, ISST onaylı ileri düzey Şema Terapistidir. 2021 yılı itibariyle kurucusu olduğu İnventa Psikolojide psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.

RANDEVU AL

İNVENTA PSİKOLOJİ’ ye bu formu doldurarak gönderdiğiniz kişisel veriler, 6698 sayılı Kanun gereğince kurumumuz bünyesinde gönderme amacınız doğrultusunda işlenecektir. Bu çerçevede gerekli olduğu takdirde sizlere bilgilendirme amaçlı iletişim kurulacak ve ilave bilgi de talep edilebilecektir. Kişisel verileriniz, başvurunuz kapsamında kurumumuz tarafından diğer çözüm ortaklarıyla gerekliliği ölçüsünde paylaşılabilecektir. Başvurunuz işlemlerinizin takibi amaçlı sistemlerimizde kaydedilecektir. Kişisel verilerinizle ilgili haklarınız ve başvurularınız için bkz. İNVENTA PSİKOLOJİ Gizlilik Politikası / KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu)
Yukarıda paylaştığım bilgilerim kullanılarak benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.